Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Την ίδια τύχη με τον ισλανδό αθλητή, γεννημένο στο Ιράν, Meisam Rafiei είχε και ο Βέλγος πρωταθλητής του Ταεκβοντό, αδερφός του τρομοκράτη των Βρυξελλών, Mourad Laachraoui. Μαζί με αυτούς, «θύματα» του διατάγματος Τραμπ που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ μουσουλμάνων ακόμη ένας Βέλγος αθλητής με μαροκινή καταγωγή αλλά και ο προπονητής της ομάδας, Abdelkhalak Mkadmi. 

Όπως και ο Meisam Rafiei οι δυο πρωταθλητές επρόκειτο να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για να λάβουν μέρος στο αμερικανικό Open. Τελευταία στιγμή, κατά την επιβίβασή τους στο αεροπλάνο δεν τους επετράπη να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ λόγω του διατάγματος του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την απαγόρευση εισόδου στη χώρα πολιτών μουσουλμανικών χωρών.

Προς τιμήν της, η Βελγική Ομοσπονδία Ταεκβοντό απέσυρε συνολικά τη συμμετοχή της στους αγώνες. Κανένας λοιπόν Βέλγος αθλητής της αποστολής δεν αγωνίστηκε στο US Open.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ, η βελγική αποστολή «μπλοκαρίστηκε» στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών καθώς τόσο οι Laachraoui και Mohamed Ketbi όσο και ο προπονητής Abdelkhalak Mkadmi δεν είχε «εγκριθεί» να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.

Να σημειώσουμε πως ο Mourad Laachraoui πρωταθλητής Ευρώπης το 2016, αδερφός του τρομοκράτη των Βρυξελλών Najim έχει πάρει ξεκάθαρες αποστάσεις από τον αδερφό του και έχει καταδικάσει μάλιστα τις πράξεις του.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου, η πτήση της ομάδας είχε προγραμματιστεί για τις 25 Ιανουαρίου. Λίγες ώρες πριν από την πτήση, η ESTA (Electronic System for Travel Authorization), δηλαδή το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Άδειας των ΗΠΑ, έστειλε e-mail στη Βελγική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, λέγοντάς της πως τα εν λόγω μέλη της αποστολής της δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, το e-mail εστάλη στις 4:56 ενώ με την πτήση να είναι προγραμματισμένη στις 7:25. Μέσω ESTA, οι αμερικανικές αρχές αρνήθηκαν να ταξιδέψουν στη χώρα τους οι αθλητές χωρίς μάλιστα να δίνουν κάποια ειδική αιτιολογία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Βελγική Ομοσπονδία έχασε από αυτήν την περιπέτεια – πέρα του γεγονότος πως οι αθλητές δεν έπαιξαν στους αγώνες – , 5.000 ευρώ σε έξοδα μετακίνησης, διανομής και συμμετοχής στο US Open.

Ο 19χρονος Mohamed Ketbi


 

Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


 

Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter