Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ο ομοσπονδιακός προπονητής του Τaekwondo, Θοδωρής Ζηνέλης φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Πρωινό στις 8», με τον Αντώνη Κυρίκο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του


 

Για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων και νεανίδων, που θα γίνει στη Ρουμανία: «Μόλις τελειώσαμε την προετοιμασία μας. Φέτος είναι η τρίτη ομάδα, έπειτα από τους εφήβους και τους άνδρες, που λαμβάνει μέρος σε αγώνες στο εξωτερικό και πρέπει να ευχαριστήσουμε την ομοσπονδία που, σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο, χρηματοδοτεί την προετοιμασία και δίνει την ευκαιρία σε περισσότερους αθλητές να κυνηγήσουν το όνειρό τους. Πήγαμε καλά στους εφήβους και τους άνδρες και τώρα έρχεται το πανευρωπαϊκό των νέων στο Βουκουρέστι, όπου θα συμμετάσχουν οκτώ αγόρια και οκτώ κορίτσια. Υπάρχουν χώρες μεγαθήρια με τεράστιους προϋπολογισμούς, όπως η Ρωσία, η Τουρκία και η Γερμανία. Οι αθλητές μας θα προσπαθήσουν για το καλύτερο και έχουν δείξει ότι έχουν την ικανότητα να πιάσουν την ευκαιρία από τα… μαλλιά».

Για την πρόκριση των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Στην Τουρκία είναι το προ-Ολυμπιακό και εκεί θα δούμε αν θα τα καταφέρουμε. Βέβαια ,το σύστημα είναι λίγο διαφορετικό, πιο πολύπλοκο. Αυτό μας έχει δυσκολέψει και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε. Υπάρχουν 15 με 20 αγώνες, με τους αθλητές να προσπαθούν να συγκεντρώσουν βαθμούς και την πλειονότητα των αγώνων να γίνονται σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης και να είναι για εμάς αρκετά δύσκολη η προσβασιμότητα, λόγω των οικονομικών συνθηκών. Υπάρχουν αθλητές που είναι ψηλά στο ράνκινγκ και είναι κοντά στο στόχο».

Θοδωρής Ζηνέλης

Θοδωρής Ζηνέλης

Για την επόμενη ημέρα του αγωνίσματος στην Ελλάδα: «Το tae kwon do έχει δυναμική, η οποία ξεκινάει από τη γενικότερη αποδοχή στη χώρα. Βέβαια σε περίοδο κρίσης υπάρχουν θέματα, αλλά το αγώνισμα ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων, το καλλιεργούν αρκετοί στη χώρα μας και έχει γίνει τρόπος ζωής, κρατώντας τα παιδιά μακριά από τα προβλήματα. Στην Ελλάδα είναι αναγνωρισμένα πάνω από 600 σωματεία που έχουν μεγάλο αριθμό αθλητών. Ο συντονισμός, βέβαια, ανήκει στην ομοσπονδία».

Για την ηλικία στην οποία ενδείκνυται ένα παιδί να ξεκινήσει το tae kwon do: «Τεσσάρων ή πέντε ετών είναι η κατάλληλη ηλικία. Μπορεί να είναι ατομικό το αγώνισμα, αλλά δουλεύεται ομαδικά».


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Πηγή: sport24radio.gr

Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter