Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Συνέντευξη στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Πρακτορείο FM» και «ΕΡΑ Σπορ» έδωσε την Παρασκευή, μια ημέρα πριν ξεκινήσει το προολυμπιακό τουρνουά στην Κωνσταντινούπολη, ο Νίκος Θωμαΐδης.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ΕΛΟΤ) δεν έκρυψε ότι η αποστολή των Ελλήνων αθλητών είναι δύσκολη, ωστόσο επεσήμανε πως η ομάδα έχει προετοιμαστεί κατάλληλα τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά προκειμένου να αντεπεξέλθει στην δύσκολη αυτή αποστολή.

Τα παιδιά έχουν επηρεαστεί από τα όσα συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη τις τελευταίες ημέρες;

Το τελευταίο συμβάν ήταν άσχημο και συγκλόνισε του πάντες. Ωστόσο τα παιδιά δείχνουν να μην έχουν χάσει την αυτοσυγκέντρωσή τους. Έχουν εστιάσει στον σκοπό για τον οποίο έχουν έρθει εδώ στην Κωνσταντινούπολη και είναι βέβαιο ότι θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για να πετύχουν τον στόχο που έχουν θέσει.

Πόσο δύσκολη είναι η ελληνική αποστολή σε αυτό το Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό Πρωτάθλημα;

Η αποστολή της ελληνικής ομάδας είναι δύσκολη μετά τις αλλαγές που υπάρχουν στο ταεκβοντό τα τελευταία χρόνια και στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι προκρίσεις. Όμως είναι βέβαιο ότι όλα τα παιδιά έχουν προετοιμαστεί σκληρά και θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις. Ευελπιστούν ότι το ταμείο που θα κάνουμε στο τέλος θα είναι θετικό για το ελληνικό ταεκβοντό.

Θα πρέπει να αισιοδοξούμε για κάτι θετικό από αυτή την διοργάνωση;

Έχουμε κάνει κατάλληλη προετοιμασία τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά για το συγκεκριμένο τουρνουά. Δεν παύει όμως, ο αγωνιστικός χώρος να παραμένει ο καθρέπτης του κάθε αθλητή. Τα παιδιά βρίσκονται στην κατάλληλη χρονική στιγμή για να διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Ρίο. Επαναλαμβάνω πως και τα τέσσερα παιδιά έχουν ελπίδες. Η αποστολή θα είναι δύσκολη, ο ανταγωνισμός μεγάλος, όμως όλοι ξέρουν ότι αυτή είναι η τελευταία τους ευκαιρία για να βρεθούν στο Ρίο.

Θα θέλατε να μας μιλήσετε και για το μέλλον του ελληνικού ταεκβοντό;

Το ταεκβοντό στην χώρα μας βρίσκεται ψηλά τα τελευταία χρόνια. Έχει μπει στη καρδιά των Ελλήνων. Αυτό αποδεικνύεται και το μεγάλο αριθμό δελτίων που φτάνουν καθημερινά στην ομοσπονδία. Τα νέα παιδιά έρχονται κοντά στο άθλημα. Αυτό βοηθάει πολύ την ομοσπονδία, ώστε να βρίσκεται νέα ταλέντα και να τα προωθεί. Η Ασπρογέρακα και ο Σιμιτσής είναι μικροί σε ηλικία και έχουν όλο το μέλλον μπροστά του.


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter