Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Η ενασχόληση  με μία πολεμική τέχνη αποτελεί πάντα ένα μεγάλο μάθημα ζωής  για τον αθλητή και ασκούμενο που συντελεί στη βαθύτερη γνωριμία με τον εαυτό και τα όριά του. 

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Κάποτε, σε μία μεγάλη έρευνα που διεξήχθη, αποδείχθηκε και έμπρακτα αυτό που γράφω: ο λόγος που οι άνθρωποι στρέφονται στις πολεμικές τέχνες, εκτός από το προστατευτούν από την εγκληματικότητα, είναι η ανάγκη τους να δοκιμάσουν τα όριά τους, να ανακαλύψουν τις αντοχές τους, να ασχοληθούν με ένα άθλημα το οποίο θα τους δοκιμάσει, ψυχικά και σωματικά. Και όντως, αποδείχθηκε ότι τα παιδιά που από μικρά ξεκίνησαν να ασχολούνται με μία πολεμική τέχνη ήταν πιο αισιόδοξα, ευδιάθετα και παρουσίαζαν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο. Οι άνθρωποι δεν ένοιωθαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση επειδή μπορούσαν να προστατεύσουν τον εαυτό τους, αλλά και γιατί βίωναν την αλλαγή και στην ψυχική και συναισθηματική τους κατάσταση.

Το Taekwondo ήρθε στη ζωή μου ξαφνικά με μία σχολή δίπλα στο σπίτι μου, μία περίοδο που έψαχνα μανιωδώς δάσκαλο για να εξασκηθώ σε μία πολεμική τέχνη. Όταν ξεκίνησα να ασκούμαι, θυμάμαι ότι επειδή δεν ήμουν εξοικειωμένη με ένα συστηματικό πρόγραμμα άθλησης, ένοιωθα τον πόνο στο σώμα μου. Σταδιακά, συνήθισα και αφιέρωνα πλέον μεγάλο μέρος της ζωής μου στην προπόνηση , επειδή αγαπούσα πραγματικά το άθλημά μου και το επέλεξα μόνη μου.

Ένοιωθα ένας πιο δυνατός άνθρωπος που έβαζα έναν στόχο και αγωνιζόμουν να τον πετύχω. Το μεγαλύτερο καλό που μου πρόσφερε η ενασχόλησή μου με τη συγκεκριμένη πολεμική τέχνη, ήταν ότι ερχόμουν σε επαφή με μία διαφορετική κουλτούρα, μάθαινα πληροφορίες για τον πολιτισμό μίας άλλης χώρας και ένοιωθα ότι παρά τις όποιες διαφορές, όλοι είμαστε άνθρωποι κάτω από έναν ουρανό που αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση της ζωής μας.


διαβάστε ακόμη: Γυναίκα και Taekwondo


Όταν έφτανα σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο στη γνώση μου, ένοιωθα τον εαυτό μου ικανό στο να διοχετεύσω τις γνώσεις μου σε άτομα που ήταν αρχάρια , όπως κάποτε ήμουν και εγώ. Αυτό μου γεννούσε ένα αίσθημα ευθύνης και με καλούσε ,συν τοις άλλοις,  να αναπτύξω και τις ηγετικές μου ικανότητες , καθώς έπρεπε να μην παρασυρθώ από την αλαζονεία του ‘’εγώ ξέρω’’ και να συνεχίσω να πορεύομαι με ταπεινότητα τον δύσκολο δρόμο της εξέλιξης. Και αυτό ήταν το μεγαλύτερο καλό που μου πρόσφερε η ενασχόλησή μου με αυτή την πολεμική τέχνη: έβαζα στόχους, υπολόγιζα τους συναθλητές μου και έμαθα να λειτουργώ ομαδικά ακόμα και αν δεν συμπαθούσα προσωπικά ή δεν ήθελα για παρέα κάποιον άνθρωπο ή αθλητή που μπορεί να συμπαθούσα.

Η ενασχόληση με το Taekwondo καλλιέργησε μέσα μου την ακλόνητη πίστη στην προσωπική μου αξία. Δεν είχε σημασία να κερδίσω χρυσά μετάλλια , ούτε να γίνω η σπουδαιότερη πρωταθλήτρια, αλλά να προσπαθώ να πετύχω τους στόχους μου και να γίνω ένας πραγματικά καλός άνθρωπος. Ένοιωθα μεγαλύτερη ασφάλεια για τον εαυτό μου ως προς το ότι θα μπορούσα να προστατεύσω τον εαυτό μου αν η ζωή μου βρισκόταν ποτέ σε κάποιο σημαντικό κίνδυνο.

Εύχομαι και άλλα άτομα, και άλλες γυναίκες, να ωφεληθούν όταν θελήσουν να ασχοληθούν με μία πολεμική τέχνη, όχι απαραίτητα του Taekwondo. Αξίζει διότι είναι ένας δάσκαλος ζωής που θα μας βοηθήσει να καλλιεργήσουμε την εσωτερική μας δύναμη και τη σωματική δύναμη. Καλή επιτυχία!


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


 

Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter