Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Αλήθεια, είστε ικανοποιημένοι με το site της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό; Θεωρείτε πως είναι λειτουργικό και σας ενημερώνει άμεσα και έγκυρα, όπως γράφει στον καρφιτσωμένο εδώ και χρόνια χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, Νίκος Θωμαΐδης; Υπάρχει επαρκής ενημέρωση για όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας σύλλογος, ένας αθλητής, ένας γονιός ή ακόμα και ένας που ψάχνει πληροφορίες για το ταεκβοντό; Είναι εύχρηστο ως προς το χρήστη; Μπορεί εύκολα να περιηγηθεί κάποιος με το κινητό του τηλέφωνο ή το tablet; Δουλεύει σωστά;

Του Νίκου Σπυρόπουλου

Τις απαντήσεις τις γνωρίζουμε όλοι εδώ και πολλά χρόνια. Ας μην κρυβόμαστε πια πίσω από το δάκτυλό μας και ας βρεθεί και γι’ αυτό επιτέλους μια λύση.

Επειδή αρκετοί σίγουρα θα πουν «μα καλά, εδώ δεν έχουμε πανελλήνιο πρωτάθλημα πούμσε, οι αγώνες εξακολουθούν κάποιες φορές να έχουν κακή οργάνωση, υπάρχουν σοβαρά θέματα με τη διαιτησία και ένα σωρό άλλα προβλήματα καθημερινής φύσης, θα ασχοληθούμε με το site»;

Και όμως. Αυτό το κομμάτι είναι πολύ σημαντικό καθώς συντελεί μεταξύ άλλων στη σωστή, ορθή και εύκολη ενημέρωση προπονητών και αθλητών, βοηθά στη διαφάνεια ενώ ταυτόχρονα προβάλλει και την εικόνα μιας οργανωμένης ομοσπονδίας η οποία προσπαθεί και καταφέρνει να έχει οργανωμένα τα πάντα. Άλλωστε, αυτή είναι η δουλειά μιας Ομοσπονδίας που σέβεται το άθλημα, τους προπονητές, τον εαυτό της αλλά κυρίως το μέλλον της. Τους αθλητές της.

Στο Ταεκβοντό μήπως τα έχουμε ξεχάσει όλα αυτά; Μήπως έχουμε συμβιβαστεί με ό,τι μας παρουσιάζεται και όταν γίνεται επιτέλους μια σωστή κίνηση πανηγυρίζουμε λες και επιτεύχθηκε κάτι το εξαιρετικά σπουδαίο; Γιατί άραγε εθελοτυφλούμε;

Ο αντίλογος εδώ θα ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει ο επαρκής αριθμός υπαλλήλων που θα φέρουν ιδανικά εις πέρας όλες τις δουλειές. Από τη μια, μπορείς και να δώσεις ένα δίκιο εδώ. Από την άλλη όμως, εάν περιμένεις τρεις μήνες για να ανέβουν τα αποτελέσματα μιας διοργάνωσης για παράδειγμα, τότε… έχουμε χάσει το παιχνίδι.

Με τα κατάλληλα πρόσωπα, με σωστά μοιρασμένες αρμοδιότητες και καλή οργάνωση και βοήθεια από κάθε πλευρά, τότε σαν Ομοσπονδία θα επιτύχεις το σκοπό σου.

Επειδή πλέον βρισκόμαστε στο 2016 και σε λίγους μήνες θα υποδεχτούμε το 2017 είναι καιρός η επίσημη ηλεκτρονική ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό να αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί. Η εικόνα της θυμίζει άλλες εποχές και άλλες δεκαετίες.

Πέρα από την απαράδεκτη και κάκιστη εμφάνισή της είναι και μη λειτουργική σε αρκετά σημεία της. Νεκρά links ή ανύπαρκτα links όπως αυτό που παραπέμπει στη «Διαύγεια», κραυγαλέες ελλείψεις όπως π.χ η απουσία του καταστατικού της ΕΛΟΤ, η απουσία αναφοράς σε κάποιο σημείο των ονομάτων των ολυμπιονικών μας, η απουσία του αναλυτικού καταλόγου των σωματείων, στην κατηγορία «προκηρύξεις» υπάρχει αναρτημένη μια από το 2013!

Επιτρέπεται να έχει περάσει ένας μήνας από τις εκλογές του νέου Δ.Σ και ακόμα να υπάρχει αναρτημένο στη σχετική σελίδα του site το παλιό; Όχι μόνο είναι αστείο αλλά και τραγικό. Πάλι καλά που στη θέση του Προέδρου, του Γεν. Γραμματέα του Ταμία και των Β’ και Γ’ Αντιπροέδρου εκλέχτηκαν τα ίδια άτομα και ίσως όποιος αναζητήσει το Δ.Σ πάρει μια «σωστή» εικόνα για το Δ.Σ μιας Ομοσπονδίας ολυμπιακού αθλήματος! Όλα αυτά θα τα αναλύσουμε σημείο προς σημείο σε καινούργιο άρθρο στο TkdMag.gr, παραθέτοντας ταυτόχρονα τις προτάσεις μας για βελτίωση της ιστοσελίδας.

Επειδή λοιπόν δικαιολογίες που έδινε κάποτε στο TkdMag.gr μεγαλοστέλεχος της Ομοσπονδίας του τύπου «έφυγε ο υπάλληλος που είχε τους κωδικούς και δεν τους μπορούμε να ανεβάσουμε τίποτα», ή «κάνουμε 15 δουλειές ταυτόχρονα ο καθένας και δεν προλαβαίνουμε» δεν μας αρκούν, θα πρέπει να αποφασιστεί επιτέλους η αλλαγή και η αναβάθμιση της ιστοσελίδας, αλλά και η σωστή μετέπειτα συντήρησή της!

Και για να αναφερθούμε και στο κόστος, για το οποίο προφανώς κάποιοι μπορεί να ισχυριστούν ότι αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, μια καινούργια ιστοσελίδα, πλήρως εξοπλισμένη με τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η ΕΛΟΤ και την πλήρη συμβατότητά της με mobile συσκευές, μπορεί να στοιχίσει από 2000 ευρώ και να φτάσει το πολύ (ταβάνι όπως λέμε) τα 5.000 ευρώ.

Για την ανάθεση βέβαια αυτού του έργου, θα πρέπει να υπάρξει δημόσια ανακοίνωση και οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν τις προσφορές τους. Να μάθουμε ποια προσφορά θα επιλεχτεί και γιατί. Να μάθουμε πόσο ακριβώς θα στοιχίσει. Τα χρήματα αυτά μπορεί να τα διαθέσει η ΕΛΟΤ. Αν κοιτάξει κανείς τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2016, υπάρχει προϋπολογισμένη δαπάνη ύψους 11.000 ευρώ για «δημοσιεύσεις, διαφημίσεις, εκδόσεις, συνδρομές». Ίσως από εκεί να μπορούν να δοθούν αυτά τα χρήματα.

 

ΥΓ: Τη στιγμή που ολοκληρώθηκε το κείμενό μας, είδαμε πως το site της ΕΤΑΝΕ βρίσκεται υπό κατασκευή. Αυτό και εάν είναι θετικό. Βέβαια, θα πρέπει να μάθουμε και πόσο θα στοιχίσει η κατασκευή του αλλά και ποιος ανέλαβε να το φτιάξει. Τι λέτε;

etna-site


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter