Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Η ΕΛΟΤ μετά το φιάσκο με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πούμσε, «προτίθεται» να ζητήσει από την ETU να στείλει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σωματεία της.

Του Νίκου Σπυρόπουλου

Να συμμαζέψει ό,τι δεν συμμαζεύεται προσπαθεί η ΕΛΟΤ μετά το τεράστιο φιάσκο της να ανακοινώσει πως θα διοργανώσει (αν το κάνει τελικά) Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πούμσε μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Ρόδο.

Όπως έγραψε το TkdMag.gr, η ΕΛΟΤ αποφάσισε εντελώς λανθασμένα να ανακοινώσει στο Καλεντάρι της Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πούμσε μετά τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στις 7-8 Μαΐου στη Ρόδο.

Όπως ήταν αναμενόμενο στους κύκλους του ελληνικού ταεκβοντό δημιουργήθηκε η εξής απορία: Ποιοί, ποιές και με ποιά κριτήρια θα στελεχώσουν την Εθνική μας Ομάδα, αφού δεν θα γίνει Πανελλήνιο Πρωτάθλημα; Η ΕΛΟΤ θα επιλέξει η ίδια τους αθλητές;

Μετά και την πραγματικά τραγική ακύρωση των αγώνων Πούμσε στο President’s Cup στην Αθήνα από την ETU, η ΕΛΟΤ με σημερινή της «επείγουσα» μάλιστα ανακοίνωση, γνωστοποίησε πως… «προτίθεται» να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό τη συμμετοχή σωματείων μελών της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ταυτόχρονα, καλεί τα σωματεία που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος να στείλουν «ΑΜΕΣΑ τα στοιχεία τους στην ΕΛΟΤ προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία συμμετοχής αθλητών και αθλητριών τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Poomsae».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ETU, όσοι αθλητές πρόλαβαν και δήλωσαν συμμετοχή στους αγώνες Πούμσε στο President’s Cup στην Αθήνα, θα μπορέσουν να λάβουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Προσέξτε όμως το εξής λίγο πιο κάτω στην ανακοίνωση: «Η οριστική απόφαση, θα παρθεί στο συμβούλιο της ETU το οποίο θα γίνει στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21, αρχές Απριλίου στη Σόφια της Βουλγαρίας.».

Τι μας λέει ουσιαστικά η ΕΛΟΤ; Από τη μια μεριά κινεί άμεσα τις διαδικασίες, «ζητώντας» από την ETU να λάβουν μέρος σωματεία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πούμσε και από την άλλη προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες της ρίχνοντας το βάρος της απόφασης αν θα συμμετέχουν τελικά η όχι οι σύλλογοί της, στην ETU.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως μπορεί να αντιληφθεί κάποιος, η ΕΛΟΤ προσπαθεί να «ξεπλύνει» τις κακές αποφάσεις της και τον προγραμματισμό της, πετώντας το μπαλάκι για μια πιθανή μη εκπροσώπηση του ελληνικού ταεκβοντό σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πούμσε. Με κινήσεις που έκανε η ίδια κοντεύει η Ελλάδα να μην έχει αθλητές σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που γίνεται στον τόπο της! Έβγαλε τα ματάκια της, βάζοντας τα… χεράκια της!

Επομένως η αναφορά για το «πλαίσιο αναπτυξιακού προγράμματος για το Poomsae» από την ΕΛΟΤ μας φαντάζει τουλάχιστον ατυχής.

Μεγάλη απορία: Αν τελικά τα πράγματα πάνε όπως θέλει η ΕΛΟΤ, πόσοι και πόσες αθλητές θα λάβουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα; Εξαρτάται από την ETU αυτό; Δηλαδή όσοι αθλητές και αθλήτριες δηλώσουν συμμετοχή ενδιαφέροντος στην ΕΛΟΤ «ΑΜΕΣΑ» θα πάρουν όλοι μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πούμσε στη Ρόδο;


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


 

Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter