Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Τις πόρτες στο Μέγαρο Μαξίμου άνοιξε ο πρωθυπουργός την Τρίτη και υποδέχτηκε με χαρά τους ολυμπιονίκες και τους αθλητές της εθνικής ομάδας Κωφών που έλαβαν μέρος στους 23ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών (Deaflympics) στην Τουρκία. Φυσικά, από την ομάδα δεν έλειπαν και οι δικοί μας, ταεκβοντίστες. Οι «χάλκινοι» Παύλος Λιότσος και Μαρία Φουλεδάκη. 

«Είστε διπλοί νικητές, όχι μόνο στους αγωνιστικούς στίβους, αλλά κυρίως στη ζωή» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους ολυμπιονίκες μας. Τους αθλητές μας υποδέχτηκε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Παρόντες και οι επικεφαλής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ). Συνολικά, η ελληνική ομάδα Κωφών κατέκτησε πέντε μετάλλια. Δυο από αυτά χρυσά, ένα ασημένιο και δυο χάλκινα.

Τα χάλκινα ήταν αυτά των Παύλου Λιότσου και Μαρίας Φουλεδάκη στο Ταεκβοντό.

«Μπράβο για τα μετάλλια που πήρατε, αλλά τα μεγαλύτερα μπράβο τα αξίζετε γι’ αυτό που κάνετε. Ακόμη κι αν δεν μας φέρνατε μετάλλια θα ήμασταν υπερήφανοι για εσάς. Θέλω να σας πω ότι αυτή η προσπάθειά σας μας κάνει να πιστεύουμε ότι μπορούμε να οραματιζόμαστε μια διαφορετική Ελλάδα, την Ελλάδα που βγαίνει από την κρίση, την Ελλάδα της αλληλεγγύης», είπε ο πρωθυπουργός ενώ πρόσθεσε: «Η Πολιτεία και η κοινωνία πρέπει να μην αφήνει κανένα περιθώριο σκέψης ότι μπορεί να αφήνει ανθρώπους μόνους τους, χωρίς στήριγμα και χωρίς ενίσχυση στην προσπάθειά τους να διεκδικήσουν τη ζωή. Κι αυτό κάνετε εσείς! Διεκδικείτε με τον καλύτερο τρόπο, κάνετε πρωταθλητισμό και στη ζωή και μέσα στο γήπεδο. Η Ελλάδα της αλληλεγγύης πρέπει να είναι μια Ελλάδα που θα περνά το μήνυμα ότι κανείς δεν είναι στο περιθώριο. Κι εσείς περνάτε το μήνυμα σε χιλιάδες ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ότι δεν πρέπει να είναι μόνοι τους. Και στο μπάσκετ που είναι ομαδικό άθλημα, αλλά και στα ατομικά αθλήματα, το μήνυμα είναι ότι παλεύουμε και κερδίζουμε: Κερδίζουμε τη ζωή! Και θέλω να πω ότι δυστυχώς δεν υπήρχε ένα θεσμικό πλαίσιο για να στηρίζει τις προσπάθειές σας και έγιναν προσπάθειες ad hoc για να έρθουν αυτές οι επιτυχίες σας».

Κατέληξε ο κ. Τσίπρας: «Τώρα η υπόσχεση που πρέπει να δοθεί από τον υφυπουργό (σ.σ. ο πρωθυπουργός έδειξε τον Γιώργο Βασιλειάδη) είναι ότι δεν θα πρέπει κάθε φορά να προσβλέπετε σε έναν υπουργό ή στην προσπάθεια κάποιων παραγόντων, αλλά να υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο που να στηρίζει πάντα τις προσπάθειές σας. Αυτή νομίζω πως είναι η καλύτερη υπόσχεση. Πάντοτε είμαι χαρούμενος όταν βλέπω επιτυχίες για τα ελληνικά χρώματα, αλλά είμαι δυο φορές πιο χαρούμενος που βλέπω επιτυχίες από εσάς γιατί κατακτάτε διπλή νίκη: και μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και μέσα στον αγωνιστικό χώρο που λέγεται ζωή».

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η εθνική μπάσκετ κωφών γυναικών, και ο Αλέξανδρος Παπαδάτος στα 130κ. στην ελληνορωμαϊκή πάλη. Ο Παπαδάτος κατέκτησε και το ασημένιο μετάλλιο στα 125 κ.


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter